Спортлидер Плюс оспаривает дисквалификации Лысенко и Калукова

Аватар 1Football.info 1Football.info
1707
1 голос
Спортлидер Плюс оспаривает дисквалификации Лысенко и Калукова
Момент с удалением Калукова. Фото официального сайта НФК Ураган
Хмельницкий клуб обратился в АФУ с аргументированной просьбой пересмотреть наказания двух игроков основы, которые пропустят пятый матч серии 1/2 финала плеф-офф против Урагана.

Полуфинальная серия плей-офф Экстра-лиги в противостоянии хмельницкого Спортлидера Плюс и ивано-франковского Урагана достигла апогея, которым станет пятый матч в Хмельницком 9 мая. Напомним, в первых двух матчах победы одержал Спортлидер, но в Ивано-Франковске "драконы" сумели полностью реваншироваться и перевести серию в пятый матч.

 

Но перед решающим поединком Спортлидер не может рассчитывать на двух важных игроков основы - вратаря Максима Лысенко и универсала Дмитрия Калукова, которые получили в разных матчах красные карточки и соотвествующие дисквалификации. В попытке вернуть их на поле хмельничане и обратились в АФУ с письмом (дальше - языком оригинала):

 

"Шановні добродії!

 

Хмельницька обласна громадська організація «Футзальний клуб «СПОРТЛІДЕР+» (Хмельницький) в контексті останніх рішень арбітрів та КДК ФФУ, вкрай стурбована занадто жорсткими дисциплінарними рішеннями по відношенню до гравців нашої команди Дмитра Калукова та Максима Лисенка. Вважаємо за потрібне висловити власну позицію, адже переконані, що Хмельниччина зробила достатньо для розвитку футзалу в Україні, зокрема завдяки присутності в Чемпіонаті України з футзалу серед команд Екстра-ліги – футзального клубу «Спортлідер+», в Чемпіонаті України з футзалу серед команд Першої ліги – футзального клубу «Спортлідер-2», розвитком власної дитячо-юнацької спортивної школи, достойного представництва та активній участі в Аматорській футзальній лізі України.

 

У другому матчі півфінальної серії Чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі між командами «Спортлідер+» – «Ураган» в першому таймі пряму червону картку отримав воротар нашої команди, Максим Лисенко. Проти факту вилучення нашого гравця в нашого клубу заперечень немає, але щодо дисциплінарного покарання у вигляді п’яти ігор є чимало запитань. Безумовно, наслідок зіткнення Максима Лисенка і Юліана Горбатого був тривожним, але на відео помітно, що в діях Максима навмисних грубих мотивів не було, відповідно і термін покарання винесений КДК ФФУ на думку нашого клубу є занадто суворим. Як приклад, схожий за аналогією виник момент у матчі «Енергія» – «Локомотив», в якому трапилося зіткнення між Пітулею і Овсянніковим. Результатом стало лише винесення попередження. Звертаючись до Вас, просимо розглянути можливість зменшення терміну дискваліфікації, керуючись фактами наведеними вище.

 

У четвертому матчі півфінальної серії Чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі між командами «Ураган» – «Спортлідер+» на 40-ій хвилині матчу з майданчику був вилучений гравець нашої команди, Дмитро Калуков. Вважаємо, що покарання у вигляді червоної картки є несправедливим, адже, по-перше, епізод відбувся в центрі поля, по-друге, гравець команди «Ураган» прокинув м’яч в напрямок бічної лінії, а не в напрямку воріт. Просимо Вас, внести відповідне клопотання, щодо скасування червоної картки, та повідомити наш клуб про результати розгляду справи.

 

Шановні добродії, наш клуб розраховує на об’єктивний та неупереджений розгляд нашого звернення, яке покликано зберегти та примножити інтерес до футзалу на Хмельниччині та в цілому в Україні.

 

Заздалегідь дякуємо за розуміння та підтримку. Хай щастить!"

 

К своему обращению Спортлидер предоставляет видеозаписи эпизодов.

 

 

Источник: Официальный сайт МФК Спортлидер Плюс