Володимир Валявка: "Останнім часом навіть не хотів дивитися матчі Кардиналу-Рівне…"

Оценить материал:
1 load
Рейтинг: 5.00
Фото press-centr.com

Фото press-centr.com

Вже екс-президент Кардиналу-Рівне розповів про мотиви припинення фінансування рівненського клубу.

- Кілька днів тому генеральний спонсор - фірма «Кардинал» - відмовився від фінансування міні-футбольного клубу з однойменною назвою, який утримувала більше п’ятнадцяти років, - каже Валявка. -. Я теж склав із себе повноваження президента клубу. Основна причина мого рішення така: я стомився від тривалої відсутності результатів в іграх клубу. Хоча за всі ці роки вклав у нього і душу, і немало грошей. Останнім часом навіть не хотів дивитися на ігри своєї команди, щоб зайвий раз не нервуватися.

 

- У своїх коментарях окремі гравці команди розповідали про фінансові проблеми і про те, що нібито їм по кілька місяців не платили заробітну платню. Чи справді це так?

 

- Затримки з виплатою насправді були щороку, це пов’язано зі специфікою мого бізнесу. Всі гравці про це були попереджені, ні в кого з цього приводу не виникало претензій. Кілька місяців на початку кожного року чекали, а потім отримували усі свої гроші. Тому коментарі окремих футзалістів мене просто здивували. Наприклад, Мар’яна Маринюка, який розповідає, нібито розірвав контракт через заборгованість перед ним. Насправді клуб розірвав із ним контракт через його систематичні дисциплінарні порушення. У минулому сезоні він відіграв лише чверть ігор. Постійно перебував на лікуванні, однак зарплатню отримував у повному обсязі.

 

- Якою буде подальша доля Кардиналу-Рівне?

 

- Важко сказати. МФК Рівне, який свого часу об’єднали зі львівським Кардиналом, залишається юридичною особою. Однак без серйозних фінансових вливань (наприклад, участь у Першій лізі обійдеться приблизно в півмільйона гривень на рік) вони зможуть грати хіба що на першість області. Коли ми створювали міні-футбольний клуб Кардинал-Рівне, місто і область обіцяли нам фінансову підтримку. Кілька перших сезонів так і було, але потім утримання команди повністю лягло на плечі моєї фірми. Утримання міні-футбольної команди Екстра-ліги обходиться десь в два мільйони гривень на рік. Зараз перед гравцями «Кардинал-Рівне» є деяка заборгованість із зарплатні. Я доручив віце-президенту Михайлу Кондратюку провести усі необхідні розрахунки і найближчим часом ми повністю погасимо заборгованість.

 

- Тобто з футзалом Ви тепер повністю зав’язали?

 

- Я дуже люблю цей вид спорту, але поки хочу відпочити. Можливо, згодом і повернуся у футзал, але як швидко і в якій ролі - поки сказати не можу.

Источник: Press-центр

Выберите СВИСТОК: