Титан-Заря сенсационно бьет Спортлидер Плюс

Аватар 1Football.info 1Football.info
1852
1 голос
Титан-Заря сенсационно бьет Спортлидер Плюс
Фото официального сайта НФК Ураган
В первом матче четвертьфинальной серии с хмельницким коллективом покровский клуб сотворил настоящий сюрприз!

Титан-Заря - Спортлидер Плюс - 4:1

 

Голы: Ментянник (24), Милинький (5, пен., 39), Шеховцов (40) - Рыбак (38).

 

Спортлидер Плюс: Тимощук - Калуков, Рыбак, Фетько, Педяш - Чуднов, Михайленко, Власович, Шеремета - Лысенко, Мартынюк. Тренер: Виктор Мглинец.

 

Арбитры: И.Овчинников (Симферополь), Б.Киндий (Львов).

 

Предупреждены: Михайленко (5).

 

Счет в серии: 1:0

 


 

Свій стартовий поєдинок у чвертьфінальній серії плей-офф Екстра-ліги провів хмельницький Спортлідер Плюс. Згідно регламенту турніру, перший матч проти Титану-Зорі підопічним Віктора Мглинця належало провести на виїзді.

 

Перед звітним матчем «лідери» зіткнулися із кадровими втратами - через пошкодження не зміг допомогти своїй команді у Покровському один з ключових гравців хмельницького клубу - Анатолій Доманський. Натомість, Титан-Зоря грала в оптимальному складі (відновився після травми Валерій Грицовець), так ще й мала психологічну перевагу у вигляді домашнього майданчику, де жодному з суперників «титанівців» не варто очікувати легкого життя.

 

Початок матчу став справжнім «холодним душем» для хмельничан. Михайленко руками «притримав» суперника у власному карному майданчику, і рефері не вагаючись вказав на позначку, при цьому «нагородивши» Дмитра жовтою карткою. Вирок холоднокровно реалізував Мілінький - 0:1.

 

Пропущений м’яч не на жарт розлютив підопічних Віктора Мглинця, які відразу зуміли перехопити ініціативу. Зрівнювати цифри на табло міг Педяш, однак рятівником покровців в даному епізоді виявився Кулик, який в останню мить виніс шкіряний снаряд із «стрічки» вже порожніх воріт після гарматного пострілу Педяша зі штрафного. Через декілька хвилин близьким до голу був і Чуднов, проте дива реакції продемонстрував у рамці воріт Чичикало, в неймовірному стрибку ліквідувавши загрозу після могутнього удару Андрія метрів з 8-ми.

 

Хмельничани контролювали м’яч, однак пройти масовану оборону номінальних господарів ніяк не вдавалося. Натомість, покровці не забували і небезпечно «огризатися» в контратаках. Одну з них влучним ударом міг завершувати Чорний, але на щастя для подолян, м’яч після його удару прийняла на себе стійка воріт.

 

Другий тайм видався не менш цікавим. Вже в його дебюті зрівнювати цифри на табло повинен був активний Педяш, який, спочатку обігравши «один в один» свого опонента, з розвороту цілив у ближній кут. Проте каркас воріт в цьому епізоді прийшов на допомогу вже Титану-Зорі.

 

«Не забиваєш ти, забивають..». Ця прописна аксіома спрацювала відразу. Після розіграшу кутового біля воріт хмельничан, Ментянник виявився найспритнішим на дальній стійці, і з кількох метрів розстрілявши Тимощука, подвоїв перевагу номінальних господарів у рахунку - 0:2. Спортлідер Плюс став ще активніше діяти поблизу воріт Чичикало, і вже в наступній атаці скорочувати відставання до мінімуму повинен був Шеремета, однак відверто вибачив суперника: не зумів з кількох метрів влучити у фактично порожні ворота після прострілу на дальню стійку. Через декілька хвилин стовідсотковий момент мав і Калуков, проте в ближньому бою не зумів переграти голкіпера покровців.

 

Час невблаганно спливав, і Віктору Мглинцю нічого не залишалося як піти ва-банк, випустивши за п’ять хвилин до фінальної сирени Педяша у воротарській футболці. Цей тактичний хід майже відразу приніс свої плоди: Сергій Рибак, влучним ударом завершивши затяжну атаку хмельницького клубу, один м’яч відквитав - 1:2.

 

«Лідери» кинулися відіграватися, часто відверто ризикуючи та оголяючи власні тили, чим сповна скористалися Мілінький та Шеховцов, які вражали вже порожні ворота після позиційних помилок хмельничан при розіграшу зайвого.

 

В підсумку - прикра поразка Спортлідера Плюс із рахунком 1:4, яка тепер не залишає хмельничанам права на помилку. Адже для того, щоб вийти до півфіналу, обов’язково потрібно двічі перемагати на рідному паркеті. Наступний матч серії відбудеться 18-го квітня у Хмельницькому.

Источник: Официальный сайт МФК Спортлидер Плюс