Кіндратів: "Цього разу бороди в плей-офф не буде"

Аватар 1Football.info 1Football.info
1416
1 голос
Кіндратів: "Цього разу бороди в плей-офф не буде"
Роман Кіндратів (№4). Фото офіційного сайту НФК Ураган
Один з ветеранів Урагану перед стартом фінального етапу Екстра-ліги дав інтерв'ю офіційному сайту драконів.

В сьогоднішньому Урагані лише двом гравцям відомий «смак» золотих медалей чемпіонату України - Андрію Сімці та Роману Кіндратіву. А зараз Роман готується стартувати вже в четвертому плей-офф в своїй кар’єрі. Тому хто, як не Кіндратів, може найкраще поділитись очікуваннями від фінальної серії та знайти головні чинники успіху для «драконів»? Саме про це та багато іншого ми і поспілкувалися з 36-річним футзалістом.

 

- Романе, які підсумки можеш зробити по завершенні регулярного чемпіонату Екстра-ліги?

 

- Ураган мав завдання потрапити у плей-офф, і ми це зробили, посівши шосте місце у турнірній таблиці. Щодо самого чемпіонату, то скажу, що рівень значно послабився, багато хороших виконавців виїхали за кордон і наразі грають в інших клубах. Натомість багато молодих гравців отримали шанс показати себе, і виступи у вищому дивізіоні значно прискорили їхній професійний ріст. Зараз вони грають в Екстра-лізі, повірили у свої сили і виправдовують аванс довіри, наданий їм на початку сезону.

 

- Що в цьому сезоні для тебе стало певною несподіванкою чи відкриттям? Можливо, якійсь команди або гравці?

 

- Щодо команд, то важко сказати… Як на мене, все було закономірно. А щодо гравців, то приємно мене здивував Роман Бакум із криворізького Привата і капітан ЛТК Віталій Дзюба, також граючий тренер Лукаса Валентин Цвєлих продемонстрував, що його бомбардирські якості не зникли. Зрештою, і в Урагані теж є хороші молоді виконавці, які ще про себе заявлять.

 

- За чотири останні сезони Ураган не залишався без комплектів медалей: дракони вже ставали чемпіоном, здобували срібло і двічі брали бронзу. Які очікування цього разу?

 

- Скажу одне: не хочеться переривати цю виграшну серію. І звичайно, ми будемо прагнути зачепитися за медалі. А шанси в кожної команди є, і вони рівні. Як кажуть, м'яч круглий. А футзал - це такий непередбачуваний вид спорту, в якому можливе все.

 

- Перший суперник Урагану в плей-офф - ЛТК - така ж молода команда, як і сам Ураган. У чемпіонаті телефоністи двічі були сильнішими. За рахунок чого Ураган може пройти цього суперника?

 

- У плей-офф буде значно більша відповідальність. І якщо впродовж регулярного чемпіонату поразку можна було списати на щось, то в плей-офф треба буде докласти максимум зусиль. А для перемоги необхідно буде чимало компонентів: дисципліна, бажання, самовіддача, везіння, майстерність…

 

- На скільки відсотків, на твою думку, молодь Урагану готова психологічно до стадії плей-офф? Адже фактично для більшості це буде перше таке випробування…

 

- Для них це буде перше випробування, але рано чи пізно кожен футболіст повинен його пройти. Для ураганівської молоді цей плей-офф буде своєрідним іспитом, а на стільки відсотків команда готова - покажуть наступні матчі, і те, чи пройдемо ми далі.

 

- У чемпіонському сезоні-2010/2011 гравці Урагану вирішили не голитися до завершення серії плей-офф. Чи будете цього разу продовжувати таку традицію, принаймні ти з Сімкою?

 

- Це була разова акція, і якось дублювати її не хотілося б. Можливо, колись придумаємо щось інше.

 

- Що хочеться виграти найбільше? Ще раз чемпіонат, чи все-таки Кубок України?

 

- Однозначно - чемпіонство, яке дозволяє грати в Кубку УЄФА. А це, так би мовити, вершина футзального айсберга.

 

- Твої враження від нещодавнього Фіналу чотирьох і сенсаційної перемоги в Кубку аматорської Манзани?

 

- Манзана мене приємно вразила, чи навіть здивувала. Люди показали, що з усіма можна грати, незалежно від рівня, статусу чи навіть ліги. І це ще раз доводить, що будь-яка команда може обіграти іншу та здобути титул - чи то кубок, чи то медалі. Вважаю, що це хороший наочний приклад для всіх. До речі, я подумав про те, що, можливо в Екстра-Лізі з'явиться одна або навіть дві команди з Києва. Було б приємно знову зіграти у столиці.

 

- Що означає капітанська пов'язка для тебе?

 

- Найперше, це відповідальність, адже потрібно бути прикладом для інших, і не тільки на спортивному майданчику, а й за його межами. Особливо це актуально зараз для омолодженого складу Урагану.

 

- Твоя футзальна мрія і побажання вболівальникам?

 

- Хотілося б в складі Урагану здобути Кубок України, виграти чемпіонство, та й взагалі якомога довше грати і тішити наших вболівальників. А фан-клубу хочу найперше подякувати за багаторічну підтримку і побажати побільше задоволення від наших ігор, і, звісно, миру в Україні.