Боргун: "В плей-офф хотілося б зустрітися з ЛТК"

Аватар 1Football.info 1Football.info
1300
1 голос
Боргун: "В плей-офф хотілося б зустрітися з ЛТК"
Фото официального сайта НФК Ураган
Один з лідерів Урагану розповів про нинішній сезон та поділився очікуванням від найближчого «енергетичного» дербі.

У переможному матчі з криворізьким Приватом Орест Боргун відзначився своїм першим дублем в Екстра-лізі. Напередодні «енергетичного» дербі (Ураган вдома прийме львівську Енергію) 25-річний «ураганівець» відповів на запитання клубної прес-служби.

 

- Орест, у Кривому Розі ти забив два м’ячі, які у підсумку стали вирішальними. Розкажи, яким для тебе видався цей поєдинок?

 

- Насамперед скажу, що Приват дещо змінився, в них тепер новий наставник, нові завдання. І, як розповідають гравці, нові тренування та інша атмосфера. Щодо самої гри, то перший тайм ми зіграли досить слабо: можливо, десь недооцінили суперника чи на підсвідомому рівні вирішили, що буде легко. В другому таймі ми вже призвичаїлися до нестандартного майданчика, відчули більшу впевненість і почали грати у свій футзал. Радий, що вдалося оформити свій перший дубль в Екстра-лізі, але це - заслуга всієї команди.

 

- Коли повірили в остаточну перемогу?

 

- Я забив другий гол, коли до завершення матчу залишалося хвилин шість, але напруга не стала меншою, суперник почав більше пресингувати. Правда, Ураган мав ще хороший шанс оформити і п’ятий гол, та ми, на жаль, його не реалізували.

 

- У чемпіонаті своїх сім м’ячів ти забив на виїзді, і тільки один вдома. Та й взагалі Ураган тепер став краще грати у гостях. Чому так виходить?

 

- Як на мене, велику роль відіграє те, як ти налаштовуєшся на гру. Вдома при своїх вболівальниках максимально хочеш проявити себе, показати результат. Тому і більше хвилюєшся. Але безперечно, команда повинна грати добре і вдома, і на виїзді.

 

- Більшу частину чемпіонату ти провів у другій четвірці разом із Корсуном, Лясковським та Миколюком, а два останні матчі граєш у першому квартеті. Де і з ким почуваєш себе комфортніше?

 

- Вперше не зі «своєю» четвіркою я вийшов у грі з Лукасом, адже цей матч пропускав Рудавець, а ще травмувався Кіндратів. Перед цим я провів з ними тільки одне тренування, тому було важко звикнути до манери гри цього квартету. Але кожен футболіст повинен слідувати тренерським настановам, тож я не жаліюся. Тим паче, ми здобули дві перемоги. До матчу з Енергією я тренуюся вже у своєму, другому квартеті, де почуваюся впевненіше, а з Корсуном ми взагалі розуміємося із півслова.

 

- Наразі Ураган відстає від Енергії всього на два очки та відірвався від Титан-Зорі вже на шість пунктів. Тому найімовірніше зможе підійти до стадії плей-офф на шостому місці. Зважаючи це, як налаштовуєшся на суботнє «енергетичне дербі»?

 

- До кожної гри ми підходимо в серйозному настрої і налаштовуємося тільки на перемогу. Протистояння Ураган - Енергія завжди принципові та напружені, тож в даний момент загадувати не хочу, гра покаже. Головне - вірити в свої сили і викладатися на всі 100 для здобуття трьох очок.

 

- До завершення регулярного чемпіонату залишилося два тури - після гри з Енергією фактично через три тижні Ураган зіграє з Локомотивом. Якщо трішки забігти наперед, то на кого б хотіли вийти в плей-офф?

 

- З кожним суперником можна і треба грати, що і довів регулярний чемпіонат. Легко ні з ким не буває. Тож у плей-офф вийдемо на кого вийдемо. Однак найбільше хотілося би зустрітися з ЛТК. Вони, як і ми, - молода та амбітна команда. Тож, думаю, ще раз з ними позмагатися буде цікаво. Тим паче, ми двічі їм поступилися.

 

- Торік ти вже грав у стадії плей-офф, де у фінальній частині в Черкасах здобув «бронзу». Які очікування від цьогорічної стадії плей-офф?

 

- Завжди стараюся ставити перед собою найвищі цілі, тому хотілося б пройти якомога далі, зайняти якомога найвище місце та показати все, на що здатен Ураган. Дуже хочеться пробитися до півфіналу і зачепитися за медалі.

 

- Цей сезон для івано-франківської команди можна назвати дещо експериментальним. Тренерський штаб та 85% складу команди - це минулорічний Ураган-2, що дебютував в Екстра-лізі. Якщо порівняти з попереднім сезоном, то рівень чемпіонату впав серйозно?

 

- Насамперед, думаю, що рівень нашого чемпіонату знизився через ситуацію, яка наразі панує в Україні. Багато кваліфікованих гравців виїхали закордон, в жодному з клубів немає легіонерів. Якщо чесно, то на початку чемпіонату я відчував, що загальний рівень вже не той - в порівнянні з минулим сезоном. Але є й плюси: зокрема, багато молодих і перспективних гравців отримали шанс проявити себе. Та й під кінець «регулярки» усі команди вирівнялися, і з усіма грати непросто.

 

- Символічна п’ятірка чемпіонату України на думку Ореста Боргуна?

 

- Як на мене, це - Євген Іваняк, Роман Кордоба, Сергій Журба, Андрій Сімка та Дмитро Калуков.

 

- Які завдання у команди і твої особисті на цей сезон?

 

- Незважаючи на те, що ми - молода команда, перед собою ставимо максимальні цілі. Як вийде - покаже час. Щодо особистих завдань, то хочу добитися в складі Урагану найвищих результатів.

 

- Чи є тебе футзальна мрія?

 

- Найголовніша мрія не футзальна. Дуже хочу, щоб нарешті в Україні запанував мир, завершилася війна на Донбасі. А щодо особистих - максимально допомагати нашій команді, приносити радість вболівальникам, своїм рідним. І наостанок дякую всім нашим прихильникам, що підтримують нас, будемо старатися тішити їх і виправдовувати їхні надії.

Источник: Официальный сайт НФК Ураган