Василь Денис: "Хотів спробувати себе в Польщі, але доля повернула до Львова"

Аватар 1Football.info 1Football.info
1583
1 голос
Василь Денис: "Хотів спробувати себе в Польщі, але доля повернула до Львова"
Фото официального сайта НФК Ураган
Новачок львівської Енергії поспілкувався з 1Football.info, розповівши про трансфер до «енергетиків» та про цікаві моменти своєї кар’єри.

Василь Денис являється унікальним гравцем. На разі 32-річний футзаліст майже всю свою кар’єру, що нараховує 13,5 років, провів у Львові (окрім невеликого періоду в Білорусії). Але, як не дивно, головного клубу львівщини в житті Дениса досі не було. Та доля вирішила виправити це непорозуміння і підтвердити закономірність: Василь підписав контракт з Енергією і продовжує грати саме у Львові.

 

- Василю, як сталося, що Енергія запросила в свої ряди саме вас?

 

- Думаю, цьому посприяли мої останні виступи за львівський Княжий Ринок. Разом зі Славою Письком (якого Енергія підписала в січні. - прим. авт.) ми добре грали в чемпіонаті міста, а в Кубку Україні Княжий Ринок пройшов СумДУ. Тому, швидше за все, саме тому Енергія звернула на нас увагу, так як відчувала брак виконавців.

 

- Для вас такий розвиток подій був неочікуваним?

 

- Бажання повернутися в вищий дивізіон українського футзалу було завжди. Минулого сезону я виступав в Білорусії, і ще влітку хотів знайти новий колектив в Екстра-лізі. Але потім виник варіант в Польщі. Я поїхав туди, мав шанс залишитися, та в решті-решт не склалося. Тому повернувся у Львів, допомагав Княжому Ринку, і потім виникла пропозиція від Енергії.

 

- Чому не вийшло залишитися в Польщі?

 

- Я був на перегляді в Глівіце (де грає клуб вищої ліги Польщі ГАФ-Ясна. - прим. авт.), але в результаті не домовились по умовам. Тому довелось повертатися додому.

 

- Влітку, повернувшись з Білорусії, були хоч якісь шанси стати гравцем команди Екстра-ліги?

 

- Не сказав би. Тоді всі команди перебували в тяжкому становищі, фінансів було обмаль, і ніхто не хотів набирати людей. Всі обходились власними силами. Тому і не знайшлось клубу.

 

- Чому ваш контракт з Енергією розрахований на доволі короткий термін - до кінця сезону? Це ваша ініціатива чи бажання клубу?

 

- Ми разом вирішили, що треба попрацювати півроку і подивитися, як я проявлю себе. Якщо все буде нормально, то можливе підписання контракту на довший термін. Зараз треба використати цей шанс сповна і довести, що нас зі Славою взяли не дарма. Хочеться показати своєю грою, що вибір Енергії був не помилковий.

 

- Як саме розраховує на вас Максим Павленко? Що він казав, коли ви спілкувалися при підписанні?

 

- Він говорив, що загалом в Енергії на мене розраховують, але не все відразу. Зараз все залежить тільки від мене, наскільки швидко вдасться набрати форму. Тому будемо дивитися по іграм і сподіватися на краще.

 

- Напевне, вас вже награють в четвірці з іншим ветераном ТВД - Романом Кордобою...

 

- Так, мене ставлять в квартет разом з Кордобою. Думаю, скільки років разом в ТВД не пройшли дарма: з Романом ми розуміємо одне одного з півслова. Але зараз мені треба дуже постаратися, щоб пробитися в четвірку до Кордоби, де грають чудові виконавці.

 

 

- Як зараз оцінюєте свій потенціал відносно рівня Екстра-ліги? Відчуваєте в собі сили відразу ринутись в бій, чи треба щось допрацювати?

 

- Загалом я відчуваю себе нормально, але мої фізичні кондиції ще не знаходяться на тому рівні, який зараз мають інші гравці Енергії. Тому будемо працювати над цим. Але впевнений, що до плей-офф я вийду на пік своєї форми.

 

- Що загалом скажете про нинішню Екстра-лігу? В порівняні з 2011-м рівень сильно впав?

 

- Звичайно, чемпіонат України добряче втратив, тому що багато хороших гравців поїхали за кордон. Але загалом рівень не такий вже поганий. Будь-яка команда може забрати очки в лідерів. Той же Локомотив багато хто зараннє записував в чемпіони, але ми бачимо, як іноді тяжко харків’янам бути першими. Прохідних ігор майже нема, і сьогодні вже важко казати, хто буде чемпіоном.

 

- Яке враження залишила Енергія восени? Були здивовані третім місцем після першого кола?

 

- Коли Енергія з тріском програла Локомотиву в Суперкубку України (2:8), я не став робити поспішних висновків і був впевнений, що «енергетики» с кожним туром мають додавати. Так, в Суперкубку пропустили дуже багато, але один той програш нічого не означав. Після того були зроблені правильні висновки, і я не сумнівався, що Енергія опиниться в трійці. Хоча рахую, що могла бути й вище.

 

- В своїй кар’єрі ви майже ніколи не покидали Львів окрім періоду в Білорусії. З чим це пов’язано те, що ваша українська кар’єра вийшла суто львівською?

 

- Не знаю, напевне так склалися обставини, що окрім Білорусії мені не вдалося поїхати в інше українське місто. Напевне, така моя доля (посміхається).

 

- А раніше, виступаючи в ТВД, ви могли опинитися в Енергії?

 

- Навряд чи. Можливо, коли я грав за ТВД, на рівні керівництва надходили якісь пропозиції. Але особисто до мене ніхто не звертався, і я ніколи не бачив інтерес зі сторони Енергії.

 

- Чому не залишилися в Білорусії надовго? Зараз там розвивається чемпіонат, та й Граніт наче непогана команда...

 

- Мене взяли в Граніт разом з двома іншими українцями і поставили чітку задачу виходу в плей-офф. Нажаль, реалізувати це не вдалося, тому білоруси вирішили не продовжувати з нами співпрацю і зробити ставку на інших людей.

 

- Що зараз в першу чергу ставите собі за ціль?

 

- Завжди приємно, коли ти стаєш часткою команди, яка бореться за медалі. Тому хочу як можна швидше набрати форму і допомогти Енергії досягти вагомих результатів вже в цьому сезоні.