Артем Федецький: "Боруссія? Диму без вогню не буває"

Оценить материал:
1 load
Рейтинг: 5.00
Артем Федецький, всі фото із сайту Football.ua

Артем Федецький, всі фото із сайту Football.ua

Гравець Дніпра і збірної України розповів 1Football.info про майбутні матчі своєї команди в Лізі Європи, натуралізацію легіонерів, дортмундську Боруссію і російську пропаганду.

 

«КОЛИ МИ ДІЗНАЛИСЯ ЩО БУДЕ В ПІВФІНАЛІ САМЕ ДИНАМО, ШАХТАР І ОЛІМПІК, ТО ОДРАЗУ СКАЗАВ, ЩО БУДЕМО ГРАТИ З ГІРНИКАМИ»

 

– Щодо жеребкування півфіналів кубку України. Здивовані що потрапили на Шахтар?

 

– Після вчорашньої гри, коли ми дізналися що буде в півфіналі саме Динамо, Шахтар і Олімпік, то одразу сказав, що будемо грати в гірниками. Мабуть передчуття було таке.  Шахтар, так Шахтар. Звісно нас чекають два важких і класних матчі проти сильного суперника.

 

Читайте также: Легальные букмекерские конторы в Украине

 

– Зараз команди на кожному етапі поділяються на сіяні та несіяні. Чи при цьому не втрачається сутність кубкового турніру?

 

– Чесно кажучи, я не дуже розумію хто цей регламент визначає. Минулого року ми зайняли друге місце і виходить що ми мали бути сіяними. Я вважаю, що краще якщо був би простий жереб. А так вже розділяють хто на кого потрапить з самого початку. Те, що регламент змінюється ледь не кожний місяць, це не зовсім правильно.

 

– В цілому Дніпро впевнено пройшов Чорноморець у чвертьфіналі, але в матчі відповіді у вашій команді сталося два вилучення. Чигринський пояснив чому так сталося, а як на вашу думку, вилучення Васильєва виправдане,  з ігрової точки зору?

 

– Арбітр матчу побачив в тому епізоді фол останньої надії. Там був жорсткий ігровий момент, і нападник Чорноморця, і Васильєв боролися за м’яч. Я дивився повтори цього епізоду і навіть так досить складно розібратись. На мою думку, можливо там були підстави для вилучення, і з арбітром можна погодитись. Шкода, що на наших хлопців припало таке навантаження, грати більше 30-ти хвилин в дев’ятьох. Вони проявили характер і зуміли відіграти матч до кінця, не давши Чорноморцю практично нічого створити біля наших воріт. 

 

 

 

«НАУКОВА ГРУПА ДНІПРА НАМ ВІДПРАВЛЯЄ НА E-MAIL НАРІЗКИ З ТИМИ ГРАВЦЯМИ ПРОТИ ЯКИХ НАМ ДОВЕДЕТЬСЯ ДІЯТИ»

 

 

– Наступний матч - дербі проти Металіста. Харків’яни готуються на цей матч, основа не грала з Шахтарем, набиралася сил. Ви також по-особливому готуєтесь?

 

– Зараз у нас кожен матч відповідальний. Шансів зачепитися за чемпіонство у нас зараз не дуже багато, адже Динамо має солідний відрив, а от за друге місце є всі шанси поборотися. Кожен матч буде як фінал і очки зараз втрачати нам не можна. Мабуть в чемпіонаті є лише два великі дербі: Динамо – Шахтар і Дніпро – Металіст. Хоч мабуть зараз матч з харків’янами буде викликати менший ажіотаж, адже фінансові проблеми торкнулися цю команду і вони втратили багатьох сильних виконавців.

 

– Після Металіста майже одразу гра з Брюгге. Вже продивлялися матчі цієї команди?

 

– Наукова група Дніпра нам відправляє на e-mail нарізки з тими гравцями проти яких нам доведеться діяти. Детально в цілому поки що ми не розбирали гру бельгійців, бо теоретичного заняття поки не було. Думаю, після гри з Металістом займемося цим питанням. Я дивився декілька їхніх ігор і вже зробив висновок, що в них дуже серйозний нападник таранного типу. Йому добре вдається чіплятися за м’ячі, він намагається йти в боротьбу в кожному епізоді. Непогані в них флангові гравці і команда в цілому досить цікава. Брюгге була одною з найбільш бажаних команд в чвертьфіналі, і ми задоволені що нам трапилися саме вони, але це не слабка команда. Звісно це був кращий варіант серед тих що залишилися. Я думав що ми зіграємо проти Фіорентини чи Наполі. Не хотілося грати проти Севільї, чи навіть Динамо. Брюгге – міцний горішок і нам з ними буде непросто.

 

– Перед 1/8 ви казали що хотіли зустрітися з італійською Ромою, зараз називаєте Фіорентину і Наполі. До Серії А у вас особливе відношення?

 

– Ну ще з дитинства коли дивився матчі і огляди європейських чемпіонатів мені завжди більше імпонувала саме Серія А. Вболівав за Мілан, намагався не пропускати жодного матчу. Після цього завжди хочеться зустрітися з італійцями. Тим паче, що проти італійських команд завжди цікаво грати, адже там є команди дуже різні: технічні, швидкісні, силові. Це сильно відрізняє Італію від Іспанії де команди грають приблизно в один футбол.

 

– Тобто Динамо пощастило, адже буде, щонайменше, цікаво грати?

 

– Ми грали з Фіорентиною двічі. Думаю, що по грі ми були нічим не гірші від цієї команди. Можливо індивідуальна майстерність Куадрадо вирішила долю протистояння. Але і в нас були моменти.

 

– Через те що Дніпро грає у Києві разом з Динамо, перший матч перенесли до Бельгії. Це плюс?

 

– Раніше ми завжди грали перший матч дома і проти Олімпіакоса і Аякса. Не знаю чи допоможе це нам, побачимо. Перш за все у керівництва Дніпра була думка перенести матч у Львів. Я впевнений, що у Львові був би шалений ажіотаж і стадіон був би заповнений вщент і підтримка була би шалена. Але будемо грати в Києві, і хотілося, щоб стадіон був заповнених хоча б наполовину. Ми розуміємо на якій стадії ми знаходимося і прагнемо ще раз переписати клубну історію. Хочеться звернутися до вболівальників і запросити їх на стадіон нас підтримати.

 

– Мабуть менше всього хотілося грати в Лізі Європи з Динамо, адже тоді обидва матчі для вас були б на чужому полі?

 

– Тут є свої плюси і мінуси. Якби ми грали в чвертьфіналі, тоді як мінімум одна українська команда гарантовано грала би в півфіналі, але хочеться зустрітися з киянами на пізніших стадіях. Звісно на обох матчах Олімпійський був би заповнений вщент і Динамо мало б більшу підтримку. Але ми вже відчули що таке Амстердам Арена, виїзди до Олімпіакосу і Спліту, так що ми мабуть вже звикли що граємо кожен матч на виїзді.

 

 

«КОЛИСЬ ВЖЕ АДРІАНО ГОВОРИВ, ЩО ХОЧЕ ГРАТИ ЗА ЗБІРНУ УКРАЇНИ. АЛЕ ПІЗНІШЕ ВІДМОВИВСЯ ВІД СВОЇХ СЛІВ. В ЗБІРНІЙ УКРАЇНІ МАЮТЬ ГРАТИ УКРАЇНЦІ»

 

 

– До матчу проти збірної Франції вас готував Коноплянка. Перед Іспанією поновили тренування с Євгеном?

 

– Коноплянка мене тепер постійно тренує (сміється). Євген – однозначно гравець топ-рівня і чим більше ти граєш з такими виконавцями тим більше дізнаєшся нового і прогресуєш.

 

– Кого вважаєте найсильнішим опонентом проти котрого довелося зіграти?

 

– Думаю тут далеко ходити не потрібно. Можна назвати Іско, адже цей футболіст не просто так грає в мадридському Реалі. Захоплює, як він працює з м’ячем на швидкості, як працює без м’яча, як відкривається, знаходить вільні зони. Передивлявся матч з Іспанією і розумів що ще є куди рости і чого вчитися.

 

Даніло Сілва казав, що не проти грати за збірну України. Яка у вас реакція була?

 

– Колись вже Адріано говорив, що хоче грати за збірну України. Але пізніше відмовився від своїх слів. В збірній Україні мають грати українці. Повірте, у нас є достатньо сильна молодь якій треба просто дати час і починати довіряти. Але якщо Сілва так каже,  то звісно хай приймає громадянство, а на все інше є головний тренер.

 

– В Дніпрі серед легіонерів можете виділити найбільшого патріота України?

 

– Ну я не помічав щоби легіонери Дніпра співали гімн. У Матеуса жінка українка і він можливо залишиться в нашій країні після футбольної кар’єри. Всі нормально спілкуються, поважають Україну, поважають наш народ і це звичайно викликає повагу до них.

 

– Взагалі в Україні не так часто з’являються таланти саме на позиції флангових захисників. Чому так складається на вашу думку?

 

– Зараз важко відповісти на це питання. Останнім часом все ж себе проявили Лучкевич і Макаренко, але питання дійсно складне.  

 

 

«МИ БУЛИ НА ЗБОРАХ В ІСПАНІЇ. ТАМ БУЛИ ЛИШЕ ІСПАНСЬКІ І РОСІЙСЬКІ КАНАЛИ. ПОДИВИВШИСЬ, ЩО ТАМ ПОКАЗУЮТЬ ПРО УКРАЇНУ -  МОЖНА ПРОСТО ЗАСТРЕЛИТИСЯ»

 

– Делегація збірної України до якої входив і Анатолій Тимощук побувала у госпіталі де зустрілася з пораненими бійцями АТО. Говорили зі своїм земляком про реакцію російської громадськості?

 

– Тут проблеми немає ніякої. А те що в Росії громадськість це так сприймає… Ми були на зборах в Іспанії і так вийшло, що там були лише іспанські і російські канали. Подивившись, що там показують про Україну -  можна просто застрелитися. Просто нереальні речі. Справжня пропаганда. Толік – патріот України і він підтримує людей які віддають життя за свою країну. Ми при нагоді намагаємося допомагати військовим своєю увагою, або матеріально. В цьому плані він молодець. Повірте, тим що ми прийшли до хлопців провідати у госпіталі вони були дуже задоволені і такі емоції важко передати. Те що на Толіка накинулися, то тут не в цьому проблема.   

 

Плітки про можливий перехід в Боруссію - це певного роду визнання?

 

– Плітки… Ну, якщо ви так вважаєте…. У мене є трохи інша інформація щодо цього. Звісно з одного боку це приємно, що ти працюєш і заслуговуєш на увагу таких клубів, розумієш що твоя робота не проходить даремно. Це надихає ще більше і змушує працювати на тренуваннях і в іграх наполегливіше.

 

– Значить реальний інтерес присутній і це не плітки?

 

– Скажу лиш те, що в мене є інша інформація. Можете це сприймати як хочете (сміється). Диму без вогню не буває. Але як воно буде покаже час. Зараз я у Дніпрі і хочеться досягти серйозних результатів тут. А звертати увагу на це зараз не хочеться.

 

– Ваша дружина вас німецької мови ще не вчить?

 

– Ви так потихеньку-потихеньку вивідуєте (сміється). Ну я знаю деякі слова і словосполучення, а але я більше володію англійською. Повірте мова не є проблемою, адже мова футболу одна. 

 

 

«МІЙ КУМ ОЛЕГ ГЕРАСИМЮК ЗАРАЗ ГРАЄ ПРАКТИЧНО БЕЗКОШТОВНО. ТИМ НЕ МЕНШЕ, НАША ФЕДЕРАЦІЯ ПІДХОДИТЬ З РОЗУМІННЯМ ДО КЛУБІВ І ПРОДОВЖУЄ ВИДАВАТИ ЛІЦЕНЗІЇ»

 

 

– Історія з Ежидіо. Чи дійсно заборгованість була, можливо перед вами особисто, чи перед іншими футболістами?

 

– Зарплата нам виплачується кожен місяць і боргів немає. Можливо є певні затримки на декілька тижнів, але це не суттєво. Крім всього ми розуміємо в якій ситуації зараз український футбол і намагаємося відноситися з розумінням. А по Ежидіо… Можливо там були інші умови прописані в контракті, адже контракт індивідуальний у кожного, ми можемо тільки здогадуватися. Наприклад, якщо спитати у Матоса чи Дугласа, то вони всім задоволенні.

 

– Вам все ще винні Карпати. Як іде процес у Лозанні?

 

– Процес ніяк не йде. Суть в тому, що я виграв і КДК, і Лозанна стала на мій бік. На КДК кожного місяця це питання переноситься. Чому так відбувається? Я не знаю, адже всі документи в мене на руках. Залишилося лише щоб Карпати виплатили. КДК це питання намагається якомога довше розглядати. Зараз і ліцензії видають клубам які не розраховуються з футболістами і все роблять щоб це питання відкласти на потім. Мій кум Олег Герасимюк (прим. – гравець Говерли) зараз грає практично безкоштовно. Одні обіцянки. Тим не менше, наша федерація підходить з розумінням до клубів і продовжує видавати ліцензії. Просто постраждав не один гравець, а це пішло у систему. Всі хто йде з Карпат, йдуть зі скандалом. Можливо це така фішка клубу, щоб про них постійно говорили, шкода тільки що не з позитивного боку.

 

– Взагалі надія на позитивне для вас вирішення проблеми є?

 

– «Надежда умирает последней»… Тут не надія, а просто реальна оцінка ситуації. Я намагався з Карпатами домовитися, улагодити це питання спокійно, але вони захотіли це питання через суд вирішувати. Витрат на суди у них пішло більше ніж вони винні мені по зарплаті. Я ж кажу, можливо це їхня фішка.

  

– Пару днів тому з’явилася тема про похід Дніпра на баскетбол, Романа Зозулю і цигарки

 

– Про, що? Цигарки? Баскетбол був, а цигарок не було. 

Олексій Здебський, 1Football.info

Команды: Днепр,

Выберите ФЛАГ: